met een psycholoog praten

Resultaten voor met een psycholoog praten

Drie redenen waarom praten met een psycholoog heerlijk kan zijn! Damespraatjes.
Praten met een psycholoog is absoluut geen schande. Ik vind het zelfs een grote stap en dat vergt veel lef. Voor meer informatie over de werkwijze van een psycholoog, klik hier. Ben jij single en hebben al je vrienden een relatie?
7 dingen waarvan psychologen willen dat je ze weet.
7 dingen waarvan psychologen willen dat je ze weet. De eerste stap zetten om daadwerkelijk in therapie te gaan is al een grote voor veel mensen. Logisch dus dat je bij het eerste gesprek nerveus bent en niet weet wat je kunt verwachten. Je komt binnen met vragen over je persoonlijke leven binnen, over je relaties. Je hoopt dat diegene met wie je gaat praten je daarbij allemaal mee kan helpen.
Wanneer naar een psycholoog? Relatieproblemen, burn-out, depressie, slaapproblemen? Relatieproblemen, burn-out, depressie, slaapproblemen.
Wacht niet te lang om met uw klachten naar de huisarts of psycholoog te gaan. In een vroeg stadium zijn psychische klachten meestal beter te behandelen. Wanneer het niet lukt om zelfstandig uw probleem op te lossen kan een psycholoog u goed helpen.
Nare herinneringen? Praat erover met een psycholoog Net In Nederland.
Het maakt de weg vrij om daarna weer verder te leven en weer blijdschap te kunnen voelen. Wil je met een psycholoog praten? Maak dan een afspraak met de huisarts, die schrijft voor jou een verwijsbrief voor behandeling bij een psycholoog.
Tips voor naasten Psychische problemen Psycholoog.nl. Naamloos-2. Naamloos-2.
Probeer je naaste niet meteen een langdurige behandeling aan te praten. Het kan toch geen kwaad om eens met een psycholoog te gaan praten maakt het makkelijker om de eerste stap te zetten. Het is ook mogelijk samen een psycholoog te bezoeken.
Geen klik met psycholoog? 5 tips voor een goede match.
In een vorig blog kon je lezen je over het vinden van de juiste relatietherapeut. In dit blog vind je 5 matching tips om te bepalen of de psycholoog van jouw keuze ook de beste keuze is. Kan ik mijn psycholoog vertrouwen? Vertrouwen is belangrijk wanneer je jouw probleem met de psycholoog bespreekt. Je wilt vrijuit kunnen praten en de garantie dat het gesprek binnen de vier muren blijft.
Praten lucht op.
Als er direct een behandeling nodig is, dan zijn gesprekken met een psycholoog een goede optie. Deze gesprekken werken even goed als medicijnen, maar vragen wel inspanning van de patiënt. Soms is ook een combinatie van pillen en praten de beste optie.
Tips om het meeste te halen uit je sessies met een psycholoog Verken je geest.
Misverstanden doen zich soms voor bij een therapie. Soms zal de psycholoog iets zeggen en zullen wij het iets anders opvatten. Het is belangrijk om met hen te praten en het niet in te houden. Als je iets niet begrijpt, stel dan zoveel vragen als nodig is.
Een afspraak met mijn psycholoog Dansen in de storm.
Want dit is wat cliënten je vaak niet vertellen, net als jij het niet vertelt tegen jouw psycholoog. Ik denk dat hij het fijn zou vinden om gewoon al te weten dat je het moeilijk hebt met praten. Misschien kan hij dan ook eens een andere ingangspoort gebruiken, zoals schrijven of tekenen of iets anders wat je beter afgaat.

Contacteer ons