praten met een psycholoog

Resultaten voor praten met een psycholoog

Tips om het meeste te halen uit je sessies met een psycholoog Verken je geest.
Misverstanden doen zich soms voor bij een therapie. Soms zal de psycholoog iets zeggen en zullen wij het iets anders opvatten. Het is belangrijk om met hen te praten en het niet in te houden. Als je iets niet begrijpt, stel dan zoveel vragen als nodig is.
aan alle mensen die naar een psycholoog gaan/zijn geweest Awel Luistert naar kinderen en jongeren.
Ergs gebeurd zegt: bijna 3 jaar geleden. Er was iets ergs gebeurd met mijwaar ik ook met Awel probeer over te praten maar de chat is nooit vrij waardoor ik nr een psycholoog moetnu nog altijd maar het gaat al veeeeeeel beter, in het begin was het moeilijk om er over te praten maar nu is het veel gemakkelijker en heb ik er geen last meet van!
Praten lucht op.
Als er direct een behandeling nodig is, dan zijn gesprekken met een psycholoog een goede optie. Deze gesprekken werken even goed als medicijnen, maar vragen wel inspanning van de patiënt. Soms is ook een combinatie van pillen en praten de beste optie.
Drie redenen waarom praten met een psycholoog heerlijk kan zijn! Damespraatjes.
Praten met een psycholoog is absoluut geen schande. Ik vind het zelfs een grote stap en dat vergt veel lef. Voor meer informatie over de werkwijze van een psycholoog, klik hier. Ben jij single en hebben al je vrienden een relatie?
Ik wil met mijn psycholoog praten, maar mijn ouders niet erbij betrekken. De Kindertelefoon Forum.
Ik heb met een vriendin over mijn problemen gepraat, maar het wordt steeds erger. Ik zou graag met een psycholoog over mijn problemen willen praten, maar aangezien ik minderjarig ben, zou ik mijn ouders hierbij moeten betrekken. Maar mijn band met mijn ouders is niet heel goed en ik wil hun er niet bij betrekken.
Praten online.
Het doel van de website www.PratenOnline.nl is om alle Nederlandstalige jongeren, tussen 12 en 22 jaar, die kampen met depressieve klachten, kosteloos, anoniem en laagdrempelig, professionele hulp te bieden. Er zijn in Nederland meer dan 50.000 depressieve jongeren, waarvan een groot aantal een poging tot zelfmoord onderneemt, en te veel met succes. Deze jongeren vinden om verschillende redenen niet of onvoldoende hun weg naar de reguliere jeugdhulpverlening, maar hebben wel hulp nodig, want depressie heeft ernstige gevolgen, zowel voor de persoon die er aan lijdt als voor zijn / haar omgeving. Om deze jongeren te bereiken is het gebruik van online hulp chat een vanzelfsprekende keuze: 95% van de Nederlandse jongeren heeft toegang tot een PC resp. Internet, ze voelen zich aangetrokken tot het medium en zijn er bedreven in. En ze voelen zich thuis bij het anonieme karakter ervan. Psychische hulpverlening komt hiermee ook uitdrukkelijk binnen bereik van slechthorende en dove jongeren. PratenOnline is in 2004 ontwikkeld door J.A. Pien Oijevaar en maakt sindsien deel uit van de E-health activiteiten van Jeugdriagg Noord Holland Zuid en sinds juli 2015 Kenter Jeugdhulp. De online-medewerkers van www.pratenonline.nl.: GZ psycholoog, kinder en jeugdpsycholoog.
Wanneer naar een psycholoog?
Een psycholoog heeft specifieke methodes en handvaten die je helpen om met jouw moeilijkheden beter te kunnen omgaan, te begrijpen of te veranderen. Een buitenstaander die niet persoonlijk betrokken is, kijkt op een andere, meer objectieve manier mee. Met welke klachten kan je terecht bij een psycholoog?
Waarom praten over je problemen belangrijk is NPO 3FM. appen. Pijl omlaag. Pijl omhoog. bellen-round. bericht. cart. chat-round. Pijl omlaag. Cirkel. conversation. disc. euro. facebook-round. facebook
Eén derde van de jongeren met psychische klachten is juist niet open over tegenover vrienden of familie. Maar als je praat over je problemen, ga je je uiteindelijk beter voelen, vertelt Jean-Pierre van de Ven, psycholoog van MIND en Korrelatie. Wij spraken met hem over openstellen en het delen van je problemen. Waarom is het zo belangrijk om te open te zijn over psychische problemen? Als je praat over je problemen, verwerk je ze beter. Daarnaast kunnen je familie en vrienden je goed ondersteunen. Als zij niets van jouw problemen afweten, kunnen ze ook niet weten hoe ze ermee om moeten gaan. Ook voel je je uiteindelijk sterker als je praat over je probleem. Jij bepaalt wie je in vertrouwen neemt en je kiest er zelf voor om te praten over je probleem. Doordat je deze twee dingen zelf bepaalt, heb je de leiding. Je hebt het gevoel dat je echt iets doet met je probleem, en daardoor ga je je beter voelen. Jean-Pierre van de Ven. Is het belangrijk om met vrienden en familie te praten over psychische problemen? Of is alleen praten met een hulpverlener genoeg?
Hoe maak je een afspraak met een psycholoog?
Hoe maak je een afspraak met een psycholoog? Hoe maak je een afspraak met een psycholoog? Psychologie Soms zit je even niet zo lekker in je vel en zou het fijn zijn om met iemand te praten. Een persoon waar je dan snel aan denkt is een psycholoog.

Contacteer ons