Nieroperaties

Zoeken naar Nieroperaties

Verwijdering van de nier of nefrectomie AZ Sint-Lucas.
Home Zorgaanbod Medisch aanbod Urologie, andrologie en steenkliniek Nieroperaties Nierkanker Verwijdering van de nier of nefrectomie. Verwijdering van de nier of nefrectomie. De dag voor de operatie. Uw huisarts zorgt voor een bloedonderzoek en hartonderzoek. Indien dit niet het geval is, zal men in het ziekenhuis deze onderzoeken nog uitvoeren.
Nierkanker AZ Sint-Lucas.
Home Zorgaanbod Medisch aanbod Urologie, andrologie en steenkliniek Nieroperaties Nierkanker. Zowel bij kinderen als bij ouderen kan kanker van de nier optreden. Bij kinderen komt nierkanker zelden voor, doch gaat het vaak om heel grote tumoren. Bij ouderen is de meest voorkomende tumor van de nier het niercelcarcinoom of hypernefroom, ook bekend als de Grawitz-tumor.
Pyeloplastie AZ Sint-Lucas.
Home Zorgaanbod Medisch aanbod Urologie, andrologie en steenkliniek Nieroperaties Anatomische afwijkingen Pyeloplastie. Op de verbinding tussen nierbekken en urineleider kan een vernauwing aanwezig zijn. Meestal betreft het hier een aangeboren afwijking, waarbij in de loop van de kinderjaren de uitgang van de nier niet meegroeit, terwijl nierbekken en urineleider wel groter worden.
Nefrectomie UZ Leuven.
Om de nier te kunnen verwijderen wordt een aparte insnede gemaakt ter hoogte van de onderrug. Omdat de operatie via kleine gaatjes verloopt in plaats van door een grote snede, is er meestal minder pijn en geen nood voor een epidurale pijnpomp.
Nieroperaties nu en in de toekomst.
Op dit moment wordt de Da Vinci robot nog niet voor nieroperaties gebruikt, maar de urologen zijn daar wel voor aan het oefenen. Soms wordt de robot al wel ingezet voor een verwijdering van een nier, bijvoorbeeld in het Erasmus MC; de methode heeft hiervoor nog niet de voorkeur, omdat er nog onvoldoende ervaring mee is opgebouwd.
Nieroperaties AZ Sint-Lucas.
Home Zorgaanbod Medisch aanbod Urologie, andrologie en steenkliniek Nieroperaties. Wat zijn de nieren? Een mens heeft twee nieren. Het zijn boonvormige organen die zich aan weerszijden van de wervelkolom en achter de buikholte bevinden. Ze liggen op de overgang van rug en zijde en worden gedeeltelijk door de onderste paar ribben bedekt.

Contacteer ons